iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мъж с инсулт беше върнат от "Пирогов"

Мъж с инсулт беше върнат от "Пирогов" 01_1421509253

Спешната болница „Пирогов” върна мъж с масиран инсулт, който бил закаран там в 19,20 ч в сряда вечерта от сина си, след като линейката се забавила час и половина.

Близките на 65-годишния Росен Савов се обадили на телефон 112 и обяснили, че е получил инсулт. След като 40 минути по-късно колата на Спешна помощ не дошла, синът му се обадил отново на телефон 112. От там му казали, че линейката се намира в кв. „Дианабад”.

Продължихме да чакаме, тъй като това е много близо до кв. „Изток”, където живее баща ми, разказа синът на Савов. След още час чакане близките на 65-годишния мъж решили да го закарат сами в болница.

Първо отишли в „Пирогов”, откъдето обаче им казали, че няма места. Затова закарали Савов в Националната кардиологична болница, където го приели.

От Спешна помощ ми се обадиха около 2 часа и половина след първото обаждане на тел. 112, за да кажат, че са на адреса, но ние вече бяхме в болницата, обясни синът на Росен Савов.

В болницата му поставиха диагноза масивен инсулт. Състоянието му е добро, като се има предвид забавянето, с което го приеха в болница, разказва Петър Савов.

Обадих се, за да подам оплакване срещу Спешна помощ. От там обаче ми казаха - „Вие не гледате ли телевизия, не знаете ли за какво става дума?”, разказва той. В Центъра за спешна медицинска помощ е разпоредена проверка по случая, научи „Монитор”.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.