iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да спре да работи МБАЛ “Рахила Ангелова”

Може да спре да работи МБАЛ “Рахила Ангелова” 10_1412777441

Може да спре работата на най-голямата болница на територията на област Перник МБАЛ “Рахила Ангелова”. Като причина се изтъква остарялата апаратура за обработка на микробиологични резултати.

Директорът на здравното заведение д-р Иван Евлогиев запозна с казуса областния управител на Перник Бойка Павлова, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Той алармира, че е необходимо спешно закупуване на нова апаратура.

Лабораторията по микробиология е основополагаща за функционирането на болницата и ако нейната работа спре, реално спира и работата на цялата болница. Системата за обработка на микробиологични резултати е закупена преди 8-9 години, но тъй като моделът е от 1989 г., производителят вече не поддържа консумативи за нея. Болницата в Перник разполага с касети, които ще позволят на Микробиологична лаборатория да работи до края на 2014-та година.

Областният управител Бойка Павлова се ангажира да съдейства в популяризиране на ситуацията и намирането на решение. Д-р Евлогиев изрази надежда, че общините като акционери в болницата, ще инвестират нужните 67 хиляди лева.

По време на срещата директорът на МБАЛ сподели, че сред основните проблеми на пернишката болница са остарялата база и съответно лошите условия на труд в нея. Средната възраст на лекарския състав е 53 години, а на сестринския – 57 години. Той обаче изрази увереност, че ремонтирането на отделенията и подобряването на средата на работа ще привлече специалисти, които в момента предпочитат по-големите и добре оборудвани болници в столицата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.