iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Москов откри обновения филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Радомир

Москов откри обновения филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Радомир 05_1431349352

Министърът на здравеопазването Петър Москов, заместникът му Ваньо Шарков и народният представител Валентин Павлов откриха обновения филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Радомир, като спешният център е ремонтиран с 15 000 лв. Те са осигурени от местната Община.

Филиалът разполага и с нова напълно оборудвана линейка, предоставена от Министерството на здравеопазването и още веднага министър Москов връчи ключовете от нея.

Ремонтът стана факт след обиколката на спешните центрове в региона, която д-р Павлов направи през април. Радомирският филиал ще бъде обезпечен технически и кадрово, което е възможност в града да има реално здравеопазване, коментира министър Москов.

Промяната в Центровете за спешна медицинска помощ е на три нива, обяви здравният министър Петър Москов. Предвижда се за 4-годишен период да бъде преоборудван автопаркът им с 600 нови линейки, като 400 ще бъдат със средства от ЕС и 200 – с пари от бюджета. Вече са налични 56 нови реаномобила, а 14 спешни центрове са оборудвани с телемедицина. Така лекарят, който отива с линейка в едно село, има възможност през телемедицински устройства да контактува със специалисти в близките болници, обясни министърът.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.