iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лишиха 52-годишен мъж от инвалидна пенсия след обжалване пред НЕЛК

Лишиха 52-годишен мъж от инвалидна пенсия след обжалване пред НЕЛК

52-годишен инвалид от пернишкото село Ярджиловци остана без пенсия, след като реши да обжалва решение на ТЕЛК. С това решение му се давали 52% инвалидност.

Пред камерата на ТВ7 Венцислав сподели, че изобщо не е бил извикан за преглед, а лекарската комисия му е дала същата група от предходната година. След обжалването обаче НЕЛК излиза с решение да се спре пенсията на мъжът, който страда от пареза и тромбофлебоза на левия крак, докато не мине на нов преглед пред ТЕЛК.

„Председателят на комисията обаче ми каза, че процентите не ми стигат за пенсия. Питах го как така не стигат, а той заяви, че сам съм си го направил това“, разказва Венцислав.

След като обжалва, процентите му падат на 44% и това отнема инвалидността и пенсията му.

Инвалидната пенсия на Венцислав е била на стойност 137 лв. Хапчетата му на месец са 30 лв., но това не е най-големият проблем. Той не може да си позволи важно изследване на кръвта, което се прави на всеки две седмици.

В отчаянието си мъжът пише и до Министерството на здравеопазването. Оттам пък отговорили, че не са инстанцията, която може да нарежда на експертите от ТЕЛК и НЕЛК.

Поради липсата на доходи къщата на Венцислав остава без ток. Болният мъж живее с майка си, която е на инсулин и поради липсата на ток изпитва трудности с биенето на животоспасяващите инжекции.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.