iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Линейка заряза раждаща жена на пътя

Линейка заряза раждаща жена на пътя 06_1434109150

Линейка е свалила на пътя родилка с контракции и 8-сантиметрово разкритие, защото излязъл по-спешен случай. На жената, която се чакало да роди всеки момент, било казано, че има катастрофа и линейката трябвало да се насочи натам.

Родилката била посъветвана да си намери транспорт или извика такси. Въпреки протестите раждащата Анастасия и съпругът й Златко били свалени на пътя. Това бил трети опит на семейството да има дете, след два неуспешни.

Заради дълго мечтаната рожба Златко полудял и щял да се сбие с водещия екипа фелдшер Митко Костов. В крайна сметка самата родилка го обуздала и звъннали на приятел на семейството. Той на пожар

заредил личния си автомобил с гориво и със 150 км/час

поел към Хасково Родилката била докарана в 8.05 часа в хасковското АГО и след 3 часа благополучно се сдобила с малкия Ангел-Михаил. И майката, и детето са добре, което е можело да бъде съвсем различно, ако жената бе оставена да ражда на пътя.

„Не можех да повярвам на ушите си. Как е възможно такова нещо - нима моето дете и аз не сме важни”, потресена заяви Анастасия Ангелова. Състоянието й е било усложнено от прееклампсия - екстремално високо кръвно, застрашаващо живота както на майката, така и на плода.

„Изтекоха ми водите, имах контракции от полунощ. Усещах че раждам, когато ме стовариха като чувал” през плач каза 30-годишната жена. Два дни след шока жената е

щастлива със своята рожба,

но е отвратена от здравната система в България.

Анастасия не само е здравно осигурена, но има и допълнителна здравна осигуровка, внасяна от нейния работодател. Но в крайна сметка не получава никаква здравна помощ.

„Колегата е допуснал грешка. Той е бивш наш служител, не е неопитен, но в случая не е съобразил” призна и началникът на ЦСМП Хасково Петя Радева.

Според нея объркването е станало заради вземането на родилката от амбулатория, което фелдшерът е класифицирал като по-малко спешно от катастрофа.

Самият фелдшер вчера не беше на работа, защото след нощно дежурство му се полагали 4 дни почивка.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.