iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Лекарите в Перник искат подкрепа за болницата

Лекарите в Перник искат подкрепа за болницата 01_1422342829

Основна тема на проведената среща на народния представител д-р Валентин Павлов с началниците на отделения в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник е било състоянието на пернишката болница и евентуалната подкрепа на здравното заведение в бъдещите му проекти.

Тя е била по покана на медиците. "Всички знаем състоянието на пернишката болница, целта на тази среща бе именно да се запознаем с нуждите и проблемите в нея" - сподели д-р Павлов. По време на срещата народният представител е изслушал лекарите относно очакванията им към новия здравен министър и към комисията по здравеопазване в Народното събрание, член на която е д-р Павлов. Директорът на здравното заведение д-р Евлогиев е представил тревожната статистика - " 719 пациенти по малко са преминали за 2014 година спрямо 2013. Спешните пациенти също значително са намалели спрямо 2013 година, и задълженията значително са се увеличили". Лекарите настояват за подобряване на материално-техническата база, която включва както ремонт на отделенията така и за закупуване на нова съвременна апаратура. Конкретно предложение дава д-р Матеев за закупуване на съвременен доплер за неврологичното отделение, с който ще се повиши качеството на медицинската услуга и по този начин пернишката болница ще е конкурентноспособна на подобни болници в страната.

"Коментирахме и проблема с твърдите лимити, които са отпуснати от Министерството на здравеопазването. Няма никакво официално съобщение, което да е получено, но се създава някакво напрежение. Колегите лекари са категорични, че тази болница трябва да се менажира по-добре. Близостта до София е и плюс и минус за нея. В болницата има необходимост от нова апаратура. За миналата година не е поръчвана никаква нова такава. За да е конкурентноспособно едно лечебно заведение, независимо дали е общинско, държавно или частно - трябва да има добра апаратура и добра материална база. Специалистите в тази болница са герои защото могат да спасяват животи с апаратурата, с която разполагат." -каза още д-р Павлов.

От своя страна д-р Мария Маринова каза, че е била проведена среща между директорите на областните директори и министъра на здравеопазването, на която е трябвало да се вземе най-правилното решение относно лимитите. "Напрежение между лекарите няма. Въпроса е да се намери начин на това здравно заведение да се осигури качествена апаратура, което да позволи и по качествено лечение. Не да се залага само на близостта на София. Непонятно е как може да се даде определение "особена" на болницата, за това че е в близост до София. Няма особени болници. По закона за лечебните заведения такова понятие не съществува" - каза още д-р Маринова.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

27-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com