iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Лекар от Брезник е сред най-добрите в страната

Лекар от Брезник е сред най-добрите в страната 10_1444378779

Д-р Валери Величков от Брезник е единственият общопрактикуващ лекар от Пернишка област, който е намерил място сред 100-те най-добри джипита в страната, като работна група от Министерството на здравеопазването обяви имената на най-добрите, сред които е и д-р Величков.

Пациентите му от Брезник не се изненадват от признанието за тяхното джипи. Освен, че е посветен изцяло на хуманната с професия, лекарят се занимава с овощарство. Хоби, което му запълва свободното време и го зарежда с допълнителни емоции. В градината му имало над 100 дръвчета от ябълки и сливи.

Според класацията д-р Мария Соколова, Дупница, д-р Димитър Гачев, с. Драгор, д-р Николай Еничеров, Панагюрище, д-р Снежа Кирова, Варна и д-р Елена Тодорова, Димитровград са петимата най-добри общопрактикуващи лекари у нас. Поне според работната група към МЗ, анализирала данните от състоянието на техните пациенти за период от шест месеца. Анализът и оценката са направени по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечносъдови заболявания и други заболявания.

Здравният министър обяви, че първите десетима лекари в списъка ще получат 5000 лв. от правителството.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

19-Април-2017

19-Април-2016

20-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.