iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Използват ново лекарство за терапията на Иво от Радомир

Използват ново лекарство за терапията на Иво от Радомир 03_1425969918

Иво Ивов от Радомир се лекува с ново лекарство. То се нарича „Авастин 400“, като е измислено тази година, но е надежда за 13-годишното момче от Радомир, което страда от рядко, но тежко заболяване.

Организмът му произвежда тумори и Иво вече е претърпял няколко операции.

От известно време момчето се лекува в Хановер, където трябва да му бъде направен поредната хирургична интервенция. Преди ден Иво се върна от контролен преглед в германската клиника, но за жалост новините не са добри.

„За съжаление, резултатите от изследванията не са такива, каквито всички се надявахме и се молехме да бъдат. Истината е, че туморът в малкия мозък, от лявата страна е пораснал с 6 мм. за няколко месеца. За момента операцията е временно отложена. След три месеца Ивчо отново трябва да постъпи в клиниката за следващ контролен преглед“, пише в социалната мрежа сестра му Франческа.

Първото вливане с новия препарат е направено в Германия и момчето го е приело добре. През следващите три месеца трябва да се направят още четири. След това, Иво ще замине за следващ контролен преглед. Ако изследванията са добри, ще бъде направена следващата операция. Ако не са, ще продължи с нова терапия.

„Лекарството не може да се закупи от територията на България. Цената на една доза е 1683,06 евро. Измислено е тази година и Ивчо е първият пациент, подложен на такова лечение в немската клиника. Хубавото е, че останалите тумори по гръбнака са запазили предишните си размери.

От този момент борбата ни започва отново ! Започваме организирането на различни събития, с цел максимално набиране на средства, защото от тук нататък не знаем какво предстои и само времето може да покаже. Отворени сме за всякакви идеи, затова ако имате нещо предвид , пишете ни съобщение до страницата, на e-mail: [email protected], а също така и на фейсбук: Francheska Ivova I“, пише още Франческа.

Дарителска банкова сметка:
POSTBANK
BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.