iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Използването на импланти е едно от най-големите постижения в стоматологията

Използването на импланти е едно от най-големите постижения в стоматологията 04_1429535790

Грижете се за зъбните импланти, които са популярен и ефективен начин да се замести липсващ зъб и са отлична възможност за дългосрочно възстановяване на вашата усмивка.

Развитието и използването на импланти е едно от най-големите постижения в стоматологията в последните години. Те са направени от биосъвместим с човешкото тяло материал, поставят се в челюстите, заместват естествените зъбни корени и повечето пациенти ги определят като сигурен, стабилен и добър заместител на собствените зъби.

Увереност

Зъбните импланти подобряват външния вид, речта и комфорта. Те изглеждат и се чувстват като собствени зъби и ви позволяват да говорите и да се храните без да се притеснявате, че снемаемите протези може да паднат или ще променят говора ви.

Имплантите функционират като собствените зъби, което ви позволява да ядете любимите си храни с увереност. Те елиминират неудобството от свалянето на протезите, както и необходимостта от поставянето на лепила.

С поставянето на имплант отпада необходимостта от отнемане от повърхностите на съседните зъби, като при изработването на мост. Околните зъби остават непроменени, а това подобрява дългосрочната прогноза за здравето на устата. Единичните импланти също позволяват по-лесен достъп между зъбите и с това ­ подобряване на устната хигиената.

Ако сте загубили един, няколко или всичките си зъби, можете да обсъдете с вашия дентален лекар лечение със зъбни импланти. Доброто общо здравословно състояние и устна хигиена, наличието на достатъчно кост и редовните профилактични прегледи правят това лечение отлична опция за вас. Тежки пушачи, хора, страдащи от неконтролирани хронични заболявания напр. диабет, сърдечносъдови заболявания и др. трябва да се оценяват за всеки отделен случай. Важно е да споделите всичко за миналите и настоящи заболявания и всички лекарства, които приемате.

План

Първата стъпка в процеса на поставяне на зъбни импланти е изготвянето на индивидуален план за лечение, насочен към вашите специфични нужди. Поставянето на импланта е хирургична интервенция, след която настъпва процес на остеоинтеграция, който прави импланта стабилен. Някои пациенти може да се наложи да изчакат до няколко месеца, преди да бъдат поставени окончателните корони, мостове или протези. При други пациенти имплантите могат да се натоварят веднага, в същото посещение. Всеки случай е различен и денталният лекар, поставил импланта, ще определи най-добрия план на лечение.

Зъбните импланти се нуждаят от същата грижа, както истинските зъби. Важно е да практикувате добра ежедневна устна хигиена, включваща миене и почистване с конец или междузъбни четки, за да контролирате бактериалния биофилм. Редовните профилактични прегледи също са важни. Вашият стоматолог ще почисти имплантите със специални инструменти, които не повреждат повърхностите им. Ще се увери, че те са стабилни и че поставените върху тях корони, мостове или протези функционират адекватно.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.