iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избират нов шеф на ДКЦ-1

Избират нов шеф на ДКЦ-1 02_1423209879

Вчера беше избрана петчленна комисия от пернишките минипарламентаристи. Тя ще проведе конкурса за избор на нов шеф на общинското дружество ДКЦ-1.

Кандидатът на групата съветници от ПП ГЕРБ Явор Рангелов загуби с един глас срещу д-р Анна Петрова, съветник от БСП, която бе избраназа председател с вота на 20 от местните законотоврци. Секретар на комисията е юристът Михал Алексиев от „ЛИДЕР". В комисията влизат още Людмил Димитров и д-р Мария Маринова и представител на РЗИ, който инспекцията ще уточни допълнително.

Изборът на нов управител на ДКЦ-то се налага, тъй като управленският мандат на стария му шеф д-р Георги Драганов е изтекъл още през лятото на миналата година. Съветниците решиха наследникът му да ръководи Диагноститчно-консултативния център три годи. Друго изискване за участниците в конкурса е да имат образователно-квалификационна степен „магистър" по медицина или икономика и уплавление с призната квалификация по медицинска информатика и здравен мениджмънт иби по икономика на здравеопазването,
да са натпупали минимум пет години трудов стаж като лекари или икономисти, както и поне тригодишен управленски опит в сферата на зцдравеопазването и разбира се – чисто съдебно минало и да не са лишавани от правото да упражняват търогвска дейност.
Конкурсът ще се проведе в три етапа.

Първият предвижда да бъдат проверени документите – дали отговарят на поставените условия. Вторият предвижда участниците в конкурса да представят своята програма за дейността и развитието на здравното заведение. Последният етап предвижда събеседване с комисията.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.