iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има вирус с хрема и кашлица в Силистра

Има вирус с хрема и кашлица в Силистра 12_1418735981

Неизвестен засега на лекарите вирус върлува в Силистра. Той разболява хората с хрема и кашлица. Това съобщават от районната здравна инспекция в крайдунавския град.

Само през миналата седмица през кабинетите на джипитата са минали повече от 300 болни, които се оплакват от вируса. Става дума за остри респираторни инфекции, които обаче не са причинени от класическите грипни вируси, уточни шефката на здравната инспекция в Силистра доктор Теодора Начева.

Статистиката сочи, че нивото на заболеваемост в региона вече е предепидемично. В средата на ноември местните лекари са констатирали вирусни инфекции на горните дихателни пътища при 234 на всеки 10 хиляди души, което е двойно по-високо от средното за страната стойности, достигнали 110 на 10 хиляди. Когато броят на заразените достигне 234 на 10 хиляди, в Силистра ще бъде обявена епидемия, предупреждават от РЗИ в града.

Според д-р Начева досега не са изолирани грипни вируси, а регистрираните болни с неизвестния вирус не са с признаци, подобни на грип. Специалистите смятат, че става дума за респираторни инфекции, причинени от неизвестен засега вирус и за това изследванията продължават.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.