iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

И нови болници в Перник чакат за лиценз

И нови болници в Перник чакат за лиценз 09_1410768747

В Министерството на здравеопазването за разрешение за отваряне чакат 30 нови частни болници. Те са подали документите си. Преобладават специализираните лечебни заведения, като почти половината са за рехабилитация и физиотерапия.

Пътеките в тази област варират от 330 до 500 лева и са едни от най-търсените.

Само от началото на тази година близо 100 000 българи са били приети за лечение заради болести на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, коренчеви болки и за рехабилитация след инфаркт или инсулт.

Друга част от новите болници ще са кардиологични. Една от тях е във Видин, която от две години чака лиценз. Вероятно обаче и сега няма да го получи, защото не отговаря на изискванията.

Държавната болница във Видин е отказала да предоставя на частната болница микробиологията и лабораторията си и в момента готовата иначе кардиология не може да започне работа. В Перник също има мераклии да отворят такава клиника. Документите там са изрядни, а единият от собствениците й е бившият директор на "Пирогов" проф. Спас Спасков.

В същото време дълговете на болниците достигнаха нов рекорд - 507 млн. лева. В момента у нас има около 350 лечебни заведения, като над 100 са частни. Последните 12 от тях отвориха врати през 2013 г.

В края на миналата година в страната има разкрити 49 258 легла, което ни нарежда на 20-о място от 192 държави по брой легла на глава от населението. Средно в ЕС се падат по 6 болнични легла на 10 000 души, а у нас - по 71.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Май-2016

11-Май-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.