iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондът за лечение на деца одобри още заявления

Фондът за лечение на деца одобри още заявления 03_1426148259

Одобриха нови 38 заявления за лечение на деца от общо 53. Това сес случи на редовното заседание на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца” вчера.

Шест от децата ще заминат за първи път за лечение в чужбина, а 11 са одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи извън страната. Фондът ще подпомогне лечението на 18 деца в България, а на 3 ще бъде осигурено доплащане на лечението.

Вземането на решение по 4 подадени заявления беше отложено, поради необходимост от получаване на допълнителни становища и оферти.

Единадесет заявления не получиха одобрение за подпомагане на лечението от Фонда, заради отрицателни медицински становища за необходимост от провеждане на лечението в чужбина и възможност за неговото осъществяване в България.

Общият размер на средствата, утвърдени за лечение на деца на днешното заседание на Фонда е 416 221.47 лв. От тях 145 338.86 лв. ще бъдат усвоени за лечение в чужбина, 121 261.46 лв. - за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина; 123 704.00 лв. - за лечение в България и 25 917.15 лв.- за доплащане на лечението.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.