iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Фондация П.У.Л.С. направи 15 години

Фондация П.У.Л.С. направи 15 години 07_1404886227

Фондация П.У.Л.С. направи 15 години, като отпразнува своя рожден ден на 7 юли 2014 г.

Събитието се проведе в сградата, която е ядро на организацията. Сред гостите бяха дългогодишни партньори, колеги, доброволци и близки приятели на фондацията. Програмата започна с изпълнение на народни песни от Меги Зарева, възпитаничка на музикална школа „Хармония“, гр. Перник и продължи с приветствени и благодарствени слова от директора на организацията Екатерина Велева и нейни колеги.

За изминалите 15 години професионалистите от П.У.Л.С. са помогнали на повече от 5000 души. Фокус на тяхната работа е развитие на разбиране за проблема насилие и неговата превенция.

Фондация П.У.Л.С. е българска неправителствена организация, създадена през 1999 г. Тя е един от основателите на Българския алианс за защита от домашно насилие, сдружение от 10 граждански организации, създадено с цел да влияе върху законодателството и правителството и да прокарва добри юридически и социални практики в областта на джендър и закрилата от насилие. Екипът на П.У.Л.С. включва специалисти в помагащите, хуманитарни професии- психолози, педагози, клинични социални работници, адвокати, семейни консултанти и доброволци.

През 2007 г. с финансовата подкрепа на Федералното министерство за икономическо сътрудничество и развитие (BMZ) на ФР Германия в рамките на Българо- германското техническо сътрудничество е закупена и реконструирана три етажна сграда на площ 360 кв. м и дворно място от 700 кв.м. в подкрепа на целите на организацията.

Услугите, които предоставя фондацията са кризисен център, защитено жилище, рехабилитационни програми, както и юридически, психологически и фамилни консултации. Третият етаж от къщата е специално приспособен за предоставяне на услугата защитено жилище. Всяка година средно броят на клиентите, обърнали се за помощ към П.У.Л.С. е близо 400.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com