iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес в пернишката болница протестираха здравни работници

Днес в пернишката болница протестираха здравни работници 04_1398693576

Днес в пернишката болница протестираха здравни работници.

Недоволството им е продиктувано от множеството неизплатени дейности от страна на здравната каса. 130 000 лева е неизплатения труд от касата на пернишката болница за първите три месеца на годината.

„Предлагаме някой от Здравната каса да застане на вратата и да определя кой да се лекува и кой не. За нас това е геноцид спрямо перничани“, заявиха медиците.

„Разбирам колегите, ние като ръководство на болницата също сме реагирали, като сме подали възражения към Касата в законовия срок“, каза директорът на лечебницата д-р Иван Евлогиев.

Според него медиците са излезли на протест не само заради неразплатения им труд, но и заради обидата и огорчението. „Непрекъснато се правят внушения и от страна на медиите, че едва ли не ние сме най-лошите, които източват касата“, заяви болничният шеф. Пернишката болница беше сред лечебниците, където бяха извършени внезапни проверки от НЗОК в периода от 18 до 21 април. Представителите на касата са проверили тогава три отделения, избрани от тях - двете вътрешни и неврологията.

„До момента не сме получили констативен протокол от проверката, предполагам, че не са и открили съществени нарушения“, каза Евлогиев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.