iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дете беше ухапано от змия Пернишко

Дете беше ухапано от змия Пернишко 06_1402399497

Дете беше ухапано от змия Пернишко. За тази година това е първият случай, като той беше регистриран в неделя.

Случаят не е категорично доказан, но по разпореждане на директора на пернишката многопрофилна болница д-р Иван Евлогиев детето е пренасочено към Токсикологията в София.

„Разполагаме с достатъчни количества противозмийски серум и можем спешно да реагираме при инциденти. Тъй като обаче се касае за много малко дете, което в реанимация трябва да бъде с придружител, а ние не разполагаме с такива условия, го пренасочих към София“, каза болничният шеф.

Детото си играело навън, когато изведнъж изпищяло. След като не спряло да реве и когато се прибрали в дома си, бабата погледнала крачетата и видяла, че на едното има две ранички.

„Раничките са били много близо една до друга, и ако детето е било ухапано от змия, то е ухапано от змия-бебе“, каза д-р Евлогиев. „Въпреки че случаят не е категорично доказан, предпочетохме да бъдат взети адекватни мерки“, допълни болничният шеф. Той съобщи, че средно по пет случая на ухапани от змии преминават през пернишката болница. „Имали сме години и с по 9-10, та даже и 11 случая“, каза още Евлогиев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.