iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Денонощна аптека ще заработи в Перник

Денонощна аптека ще заработи в Перник 02_1424850183

Вероятно до няколко месеца в Перник ще има денонощна аптека. Това стана ясно след проведената среща на народния представител от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов с фармацевтите от област Перник.

Срещата е уникална по рода си, защото за първи път народен представител инициира такава в Перник-заявиха всички участници. Обсъдени бяха предложенията, които Българския фармацевтичен съюз ще направи по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване между първо и второ четене, както и необходимостта от функциониране на денонощна аптека в града. Предложенията по Законопроекта бяха подробно мотивирани от проф. Илко Гетов-Председател на Българския фармацевтичен съюз, активно участие в обсъждането на предложенията взе и Аделина Любенова от Висшия съвет на фармацевтите.

Дискусията стана особено разгорещена, когато д-р Адриан Симеонов-зам.-кмет по здравеопазване в община Перник представи наболелия въпрос за функционирането на денонощна аптека в града. Д-р Мария Маринова-зам.-председател на Общински съвет-Перник, също подкрепи необходимостта от съществуването на такава аптека. „До месеци най-вероятно ще заработи денонощна аптека в гр.Перник и по този начин ще бъдат облекчени всички перничани, защото няма да съществува притеснение при спешно възникнала нужда от медикаменти”-коментира д-р Валентин Павлов след срещата с фармацевтите, които от своя страна поеха ангажимент да представят конкретно предложение към Пернишка община за решаването на този важен проблем.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.