iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Болниците у нас не стигат за онкологично болните

Болниците у нас не стигат за онкологично болните 03_1425986575

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че около 34 000 души годишно се разболяват от онкологични заболявания и болниците на територията на столицата не са достатъчни и това се вижда.

Това каза тя по време на откриването на обновената Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания , съобщи „Фокус“.

„Радвам се, че и в другите болници се правят инвестиции, за да може хората да получават навременно лечение, защото няма как да чакат “, поясни тя.

По думите й това било най-голямата инвестиция в общинска болница по програмата за модернизацията им. „Този проект се реализира благодарение на европейските средства и това е изключително важно за пациентите“, обясни тя.

Фандъкова допълни, че й се иска общинската онкологична болница да заеме своето място сред болниците в София. „В тази болница има много добри лекари, специалисти, вече и много добра апаратура и тя ще може да поеме много сериозния поток на пациенти с различни онкологични заболявания“, коментира Фандъкова. „Поздравявам и благодаря на всички, които работиха за тази болница", каза още тя.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.