iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бащата на здравният министър е основоположник на гастроентерологията в Перник

Бащата на здравният министър е основоположник на гастроентерологията в Перник 02_1455876054

Посещението на здравният министър Петър Москов в пернишкото вътрешно отделение беше емоционално, като на няколко пъти издайнически сълзи показваха силата на емоцията и спомените му. Бащата на сегашният здравен министър е основоположник на гастроентерологията в Перник. Много лекари са се учили от неговото трудолюбие и любов към професията – стана ясно от многото коментари на медиците.

„Неговият баща е създал нещо, което го има и днес в Перник. Много преди д-р Петър Москов да стане министър на здравеопазването, перничани имаха желанието да кръстят отделението Стефан Москов” – каза кметът Вяра Церовска.

„За нас името Стефан Москов значи много – човек, приятел, колега от когото сме се учили много. Човек от когото сме се учили на гражданско отношение. За нас спомените са живи. До 1993 година той работеше тук и много от нас пазят прекрасни спомени за него” – каза и директорът на здравното заведение д-р Валери Димитров.

Петър Москов призна, че има много сантиментални спомени, свързани с пернишката болница още като дете. „Спал съм в старите коридори на пернишкото отделение, когато баща ми е бил нощно дежурство..” – каза той.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.