iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ампутираха крак на бездомник, оттогава той живее в болницата

Ампутираха крак на бездомник, оттогава той живее в болницата 01_1421413767

Мъж на 57 години без дом с два ампутирани крака вече втори месец живее в отделението по съдова хирургия на МБАЛ ­ Бургас. Мъжът е с неплатени осигуровки, без постоянно местоживеене и без документи.

Той е приет в болницата през декември 2014 г. с тежка тромбоза вследствие на измръзване. Наложило се лекарите да ампутират краката му, за да го спасят от инфектиране и смърт. Оттогава бездомникът живее в болницата, защото няма нито при кого, нито къде да отиде. Престоят, лечението и храната му са изцяло за сметка на лечебното заведение и вече надхвърлят 3000 лв., а клиничната пътека, по която е приет, отдавна е изтекла.

Вече повече от месец лечебното заведение издирва близките на пациента и води кореспонденция със социалните служби. Мъжът е родом от Приморско, където е имал имот и роднини. Издирените леля и вуйчо обаче отказали да се грижат за него, защото били възрастни и болни. В момента МБАЛ – Бургас, със съдействието на Агенцията за социално подпомагане и МВР прави всичко възможно, за да снабди с документи мъжа, а след това да търси вариант за настаняването му в социален дом, където да се грижат за него. Болницата е подала документи и той да бъде освидетелстван от ТЕЛК като инвалид, за да получава пенсия.

„Призовавам и общините от Бургаска област, които са акционери в болницата и чиито жители също лекуваме за своя сметка, да отделят финансови средства за болницата както община Бургас“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ – Бургас, д-р Георги Матев.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.