iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училищата и детските градини без такса смет за 2012

Училищата и детските градини без такса смет за 2012

Това реши Общинският съвет. Мярката за освобождаване от налога се взема заради тежкото финансово състояние на учебните заведения. Училищата са натрупали задължения от 300 лв. до 30 000 лв. за такса смет. Според директорите им в тазгодишните бюджети не са разчетени средства за таксуване на извозения боклук. Те настояват за ясно и на реална стойност регламентиране на задълженията им в началото на всяка година. До 2010 г. училищата не плащаха налог за боклука.

Миналата година Общинският съвет отново опрости дължимите суми. Подобни мерки има взети и в общините Разград и Враца, аргументираха се вносителите от Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Според кмета на общината Росица Янакиева е необходимо подобно решение да бъде съпроводено с промяна в параметрите на план-сметката за определяне разходите за услугите по сметосъбиране, извозване и обезвреждането в депа и други съоръжения на битовите отпадъци. Това е наложително, защото с приетата мярка от приходната част на план-сметката се вадят 600 000 лв, посочи Росица Янакиева, цитирана от novini.bg.

С 50 процента се опрощават и дължимите суми за събирането на отпадъците от общинската болница "Рахила Ангелова". 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.