iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шарка из Пернишко

Шарка из Пернишко 03_1363697568

Двойно са увеличени заболелите от варицела през изминалата седмица, съобщават от Районната здравна инспекция. Регистрирани са 75 случая на шарка срещу 30 за по-предишните седем дни. Най - много са заболелите от Перник-58 , в Батановци - 4 случая, 3 случая - с. Студена, Радомир - 2 случая, с. Кладница - 2 случая, в Богданов дол - 2 случая и по 1 случай в с.Кралев дол, с. Расник, с. Извор и с. Дивотино. Заболелите са на възраст от 8 м. до 33 г. Лекуват се амбулаторно от личните лекари..

От РЗИ съобщават още, че грипът в Пернишко намалява. Регистрирани са 146 случаи на остри респираторни заболявания срещу 172 за предходната седмица. Продължава да бъде най-висока заболяемостта при малките деца до 4 години. Болните в детска и училищна възраст са около 49 % от всички заболели.

Регистрираните през седмицата заразни болести са:

Чревни инфекции:

Ентероколит и гастроентерит - 2 случая, срещу толкова и за предходната седмица. Регистрираните случая са от гр. Перник и гр. Радомир и се лекуват стационарно в ИО на МБАЛ - Перник.
Вирусен хепатит - регистрирани са 4 случая: 2 от гр. Перник и 2 от гр.Трън. Лекуват се в ИО на МБАЛ - Перник. Предприети са мерки спрямо уточнените контактни лица.
Въздушно-капкови инфекции:

Скарлатина - 2 случая, срещу 1 за изминалия период. Случаите са регистрирани в гр. Перник и се лекуват амбулаторно от личните си лекари.
Белодробна туберкулоза - 2 случаи, регистрирани в гр. Батановци. Лекуват се в СБАЛББ. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.