iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Министър Константинов: Цакат ГЕРБ с фелдшерите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Протестът на фелдшерите е предизборна пропаганда. Това обяви в Перник здравният министър Стефан Константинов. Той посъветва съсловието да отложи юлския си протест за септември, за да е по-актуален в партийната надпревара.
 Аз съм първият министър, който прави наредба за определяне на компетенциите им. От  1999 г., когато им е спряно обучението, такова нещо не е предприемано, опълчи се Константинов. И допълни, че изобщо не разбира недоволството. От ранша стягат редици за митинг пред юли с настояване да получат разрешение да лекуват. Константинов обаче обяснява, че от трите точки, дадени от съсловието, едната била напълно изпълнена. При това проекта за наредбата стои две седмици на сайта на министерството, преди да бъде публикувана в Държавен вестник. Това е периодът, през който могат да се правят предложения за промени. Такива досега нямало. Според министърът нормативният документ е правен заедно със съсловието и затова нямало официални искания за корекции.
Константинов дойде в Перник, за да види с очите си окаяното състояние на детско отделение, за което е гледал само по телевизията. Здравното министерство отпусна 250 000 за основен ремонт на сектора в многопрофилната болница „Рахила Ангелова”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.