iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кладница избрана да представи природния парк Витоша

WWF Маршрут на Деня на отворените врати на природен парк Витоша

Кладница и природата около нея са избрани от WWF и Природен парк "Витоша" за "Деня на отворените врати в природните паркове", който се провежда всяка година. Това ще е единственото място на Витоша, където ще дойдат стотици посетители, които заедно с водачи, специалисти природозащитници, ще проведат опознавателен излет по по-малко познати маршрути. Познавателната страна ще обхване както туристическите забележителности, така и гостите ще бъдат запознати с флората и фауната на планината.
Това е уникално признание на селото и природата на Западна Витоша, което хвърля достойно ръкавица на северната култивирана страна на планината. По-малко популярните пътеки, разнообразният ландшафт, няколкото достъпни каменни реки и чудесните пейзажни гледки с ненатоварващи маршрути отдавна са признати от тези, които редовно провеждат излетите си от тази страна на планината. Сега признанието е на световно ниво - от международната природозащитна организация WWF и на експертите на ПП Витоша.
Събитието е национално и останалите 10 природни паркове в страната също предвиждат мероприятия. На 14 май тази година по инициатива на сайта на Кладница група ентусиасти се включи в почистването на природния парк, което отново беше организирано от WWF.
Ето каква ще бъде програмата:(Можете също да видите картата на мероприятието и целия маршрут по нея - кликнете тук)
Преходът ще започне в неделя 16 октомври 2011 г от 10:30 часа от центъра на с. Кладница и ще продължи към х. Селимица – р. Танчовица (з. Сопо) – з. Дивия Бик – р. Матница – центъра на с. Кладница. 
Подробности на: http://www.kladnica.com/ParkDayWWF

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.