iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изглежда грипът ни подминава

Изглежда грипът ни подминава сн.health.bg

Изглежда грипът подминава Перник. Справка на РЗИ сочи, че за разлика от миналата седмица, когато заболеваемостта беше толкова висока, че почти достигна до грипна епидемия, тази седмица тя спада.

Според здравната инспекция в Перник нивото на грип и ОРЗ постепенно намалява. От наблюдаваните 8019 души в периода 12-17 февруари са регистрирани 77 болни. През предишния седемдневен период заболелите са били с 11 повече. Сега нивото на болните от грип и остри респираторни заболявания е 96 на 10 000 души. През предишния седемдневен период от тези заболявания са се тръшнали почти 110 на 10 000 човека. 64% от пипналите грип са в детска и училищна възраст. Най-много болни обаче има във възрастовата група от 5 до 14 години, следват ги тези от 0 до 4 години и от 15 до 19 години.

„Въпреки прогнозите, че грипа ще засегне възрастните хора, за сега това не се потвърждава. Това че намалява нивото на заболеваемост облаче не бива да ни успокоява. Не е изключено грипът да се развихри с нова сила”, предупреждават лекари.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.