iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондация "Ана - Мария" ще помага на родители с деца аутисти

Фондация "Ана - Мария" ще помага на родители с деца аутисти сн.zapernik.com

След като бе организирана национална инициатива от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България” с подкрепата на МОМН, на зам.-министърът по образованието Милена Дамянова и народният представител Ирена Соколова, вече и в Перник родители с деца аутисти могат да получат нужната подкрепа, благодарение на новооткритата фондация „Ана – Мария“, създадена от Радосвета и Росен Симеонови.

Терапевтичните тренинги се водят от екип професионалисти от Институт по психодрама, Индивидуална и групова психотерапия „Бернхард Ахтерберг”. Фондация „Ана – Мария”, наречена на името на дъщерята на семейство Симеонови, е координатор на кампанията за областите Перник и Кюстендил. Тренинга в Перник ще се проведе на 2 март в Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности. Родителите на деца с аутизъм, които желаят да взимат участие в тренинга, могат да се запишат, като изпратят имената си и телефон за контакт на: [email protected], обявиха Радосвета и Росен.

Групово-динамичните тренинги вече са проведени в София, Благоевград, Пловдив, Габрово, Ловеч, Стара Загора. Психотерапиите се провеждат при обособена група от 15 до 20 участника във времевия интервал от 10 до 18 часа.

Това е един от първите проекти, насочен в помощ на родителите, каза Радосвета. Да бъдеш родител на дете от аутистичния спектър е отговорна и тежка задача. Почти всички родители дълго време отричат особеностите на детето си, намират други обяснения за забавянето в развитието му и късно прибягват до по-специалните грижи, от които детето има нужда, допълни Радосвета.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.