iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ

Регионалната здравна инспекция в град Перник съобщава, че регистрираните случаи на грип и остри респираторни заболявания са в границите на нормалното. 
Регистрираните случаи на остър вирусен хепатит в гр. Перник са 9. Заболелите са на възрастова група до 34 год. 8 от болните са от ромски произход, с ниска здравна култура, живеещи при лоши санитарно-битови условия. Случаите са регистрирани в кварталите: Рудничар, Хумни дол, Куциян и Караманица. 
Въздушно-капкови инфекции:
Варицела – 11 случаи, срещу 3 за изминалата седмица. Случаите са регистрирани в гр. Перник - 10 случаи и гр. Брезник - 1 случай. 9 от заболелите са деца от 1 до 6 г. Лекуват се амбулаторно от ОПЛ.
Скарлатина – 6 случаи. Случаите са регистрирани в гр Перник. Заболелите са деца на възраст от 4 г. до 6 г., посещаващи организирани колективи. Лекуват се амбулаторно от личните си лекари. 
Белодробна туберкулоза - 2 случая. Случаите са регистрирани в гр. Перник и с. Студена. Заболелите са жени на 20 г. от с. Студена и на 80 г. от гр. Перник. Лекуват се стационарно в СБАЛББ гр. Перник. 
 
Източник: rzi-pernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.