iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Един заразен със сифилис, двама със СПИН

Един заразен със сифилис, двама със СПИН сн.medpedia.framar.bg

Вече е регистриран и първият болен от сифилис за тази година. В справката на РЗИ не се уточнява пола на болния. През миналата година болните са били 7, а през 2011 – с един повече. Лекарите твърдят, че средно 10 човека годишни биват заразени със сифилис, въпреки половото ограмотяване.

Двама пък са се заразили със СПИН през миналата година, сочи справката на здравната инспекция. Тази година все още няма регистриран случай.

Най-много са заразените с варицела от началото на година до сега. Броят им е 168 само през януари, като 164 са били болните в Перник и 4 – в Радомир. През февруари обаче шарката плъзна и в околните села и в град Батановци.

35 са регистрираните случай на шарка през изминалата седмица. 29 от тях са в Перник, 2 – в Драгичево и по един в Брезник, Радомир, Батановци и село Лесковец. Заболелите са на възраст от 7 месеца до 28 години.

Скорост набира обаче скарлатината. Регистрирани са 6 случая през изтеклата седмица, срещу 3 за предходната.

36 са регистрираните болни от вирусен хепатит през януари. 22-ма са били заразените в Перник, а останалите 14 – в Трън. Едно от епидемичните гнезда на болестта на мръсните ръце бе в детска градина в квартал Даскалово на Перник. 11 малчугана от здравното заведение се разболяха от жълтеница. Още три деца от квартала също бяха с вирусен хепатит. Сега заразата е овладяна.

През изминалата седмица от хепатит са се разболели само две деца от Трън.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.