iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Броя на болните от грип се удвои

Броя на болните от грип се удвои сн.po-krasivi.net

Справката на РЗИ за периода от 18 до 24 февруари сочи, че за този период болните от грип са се увеличили двойно в сравнение с предната седмица.

 „Пред кабинетите е пълно. Такива опашки не съм виждала. Чакаш по минимум 3 часа преди да те прегледат. А грипът е много лош – висока температура, болки в ставите и мускулите, отпадналост. Освен това в класните стаи в училище децата са със 70% по-малко, а никой не ги брои. Трябва да бъдат разпуснати в грипна ваканция“, твърди перничанка.

Сред наблюдаваните 8 019 лица от всички възрастови групи са регистрирани 141 случаи на остри респираторни заболявания. През изминалата седмица болните са били 77. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група 5-14 г., следвана от възрастовата група 0-4 години и 15-29 години. Болните в детска и училищна възраст са около 58.15 % от всички заболели.

Заболеваемостта в Перник обаче все още не била достигнала епидемично ниво, твърдят от здравната инспекция.

Продължава да расте и броя на болните от варицела. Новорегистрираните случаи са 46 на възраст от 7 м. до 27 години. 12 са новите случаи на вирусен хепатит. 8 от тях са от Перник и 4 – от Трън. През периода четирима са заболели от ентероколит, а двама от скарлатина.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.