iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва дарителска акция за къщичка на Баба Яга

Къщичката на Баба Яга в градския парк на Перник

Инициативата на сайта detskabezopasnost.com за възстановяване на къщичката на Баба Яга в градския парк на Перник продължава с дарителска акция. Утре, 25 март (петък)  – на големия християнски празник Благовещение,  в двата магазина на „Office 1 Superstore” в центъра на Перник и на ул. Благой Гебрев в кв. „Изток”,  в 15 часа,  ще бъдат поставени касички. Пред местните медии ще бъдат запечатани две прозрачни кутии, в които ще се набират средства, обясни инициаторът за възстановяване на къщичката и собственик на сайта за детска безопасност Петър Петров.

Касичките ще останат в магазините около две седмици, докато се наберат средствата, за ремонта.  Отново в присъствието на представители на медиите касичките ще бъдат отворени, а протоколът от преброяването на средствата ще бъде публично оповестен.

До средата на другата седмица ще има оценка за стойността  на ремонта. Фирми от Перник вече са подкрепили инициативата и са предложили отстъпки от цената на материалите. Откриването  се планира за 22 април – Денят на земята.

Сигналите за окаяното състояние на символа на пернишкия централен градски парк, обичан от малки и големи, дойдоха от сайта  detskabezopasnost.com , а след това бяхапопуляризирани и във Фейсбук.

С половин кубик дъски и 15 кв.м битумни керемиди опасностите, които крие къщичката, може да бъдат отстранени, убедени бяха от сайта. По този начин къщичката ще се възроди и ще стане отново любимо място за игра, както беше някога.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.