iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева накара държавата да клекне за споразумението

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]
По настояване на кмета на Перник Росица Янакиева, АПИ обвърза неизпълненото споразумение с община Перник с договора за строителство на Автомагистрала "Люлин".
Със Заповед №РД-11-534/12.05.2011 г. Министерство на регионалното развитие и благоустройството (Агенция "Пътна инфраструктура") назначи комисия, която да извърши проверка на място на 26 май 2011 г. във връзка с изпълнението на поетите ангажименти от страна на турския консорциум "Мапа Дженгиз", съгласно Споразумението, което беше сключено на 12 април 2011 с
Община Перник и не беше изпълнено в срок. Ако до 26 май "Мапа Дженгиз" не изпълни клаузите по споразумението, Агенция "Пътна инфраструктура", в качеството си на възложител по договора, сключен с турския консорциум за строителството на Автомагистрала "Люлин" ще предприеме необходимите действия, в съответствие с клауза 4.15 от ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА и клауза 1211 от ТЕХНИЧЕСКАТА СПЕЦИФИКАЦИЯ, том III от договора т.е. Агенция "Пътна инфраструктура" се задължава да възстанови нанесените от фирмата-изпълнител щети за сметка на "Мапа Дженгиз". 
"Това е справедливо и съм спокойна, че щетите, които са нанесени в резултат на строителството на Автомагистрала "Люлин" в землищата на селата  ще бъдат покрити. Ако турският консорциум не го направи, ще го направи Агенция "Пътна инфраструктура" за сметка на "Мапа Дженгиз" - това е записано в документа, който подписахме преди минути. Хората в Бучино и Църква могат да отдъхнат най-накрая", каза в заключение Янакиева. 
Вчера тя отказа да подпише Акт 16 за магистрала "Люлин", която се открива официално в неделя, тъй като строителят "Мапа Дженгиз" не е изпълнил 9 от 10-те точки в Споразумението и поиска държавни финансови гаранции, че щетите на стойност над 1,5 млн. ще бъдат възстановени.
Редактор7 Мария христова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.