iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шефът на пернишката полиция пред уволнение!?

Шефът на пернишката полиция пред уволнение!? 08_1375862696

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е освободил директора на полиция
та в Перник комисар Валентин Димитров. Информацията, която от вчера сутринта мълниеносно обиколи Перник, не бе потвърдена официално, а подчинени на шефа на полицията твърдят, че вчера той си е бил на работното място. Мълвата, че пернишкият шеф на МВР ще е в следващата партида уволнени полицейски шефове, се носи изграда отдавна, заради продължителния му отпуск по болест мнозина смятаха дори, че освобождаването вече е факт. Спрягаха се дори различни имена на меракли да заемат поста му. Засега не се знае кой ще седне на "горещия" стол, ако се окаже вярно, че комисар Димитров напуска ОД на МВР в Перник, но вероятно до ден – два името му ще бъде огласено бързо и той ще бъде представен пред състава на ОД на МВР.
Въпреки слуховете, няма яснота и за мотивите за уволнението на комисаря. Говори се, че това вероятно е продължение на стратегията за подмяна на полицейските началници, предприета от вътрешния мининстър Йовчев, който още в началото на юни отстрани седем полицейски шефове. Класацията на уволнените оглави шефът на СДВР Валери Йорданов. Вътрешният министър Цветлин Йовчев поиска оставката му заради неупражнен и слаб контрол по случая контрабандните цигари на Женския пазар. Заради слаби резултати от постовете им бяха отстранени и петима от областните директори на МВР в страната - шефовете на полицията във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище. Заради слаб контрол бе освободен и началникът на столичното Трето РПУ - Валентин Симеонов. Още в първите дни на юни вътрешният министър разпореди бързи мерки и заяви, че очаква резултати от останалите полицейски шефове до месец. Той отрече обвиненията, че се прави чистка. По думите му ресурсите на МВР се ползват неефективно, а дупката в бюджета е 53 млн. лв. Йовчев спря практиката с даренията в МВР. Междувремен но от синдикатите поискаха част от парите за подслушване да отидат за заплати. От дни гръмна и друга новина - новият шеф на вътрешното министерство ликвидира единстеното печелившо поделение на МВР – СОД.

Отстраняването на пернишкия директор на полицията вероятно също ще бъде мотивирано с незадоволителни резултати в дейността. Комисар Димитров, който е завършил ВНВАУ в Шумен, специалност "радиолокация" и право в Югозападния университет в Благоевград, пое поста директор на ОД на МВР в Перник през февруари 2011 г. До тогава той е бил началник на "Охранителна полиция" в столицата. В периода, в който Валентин Димитров оглавяваше перншката полиция, в региона бяха проведени няколко крупни операции, сред които "Автокрадците" и "Двойниците". Реализацията ми доведе до пресичане на канал за кражби на коли. Пак по негово време бе разкрит и крупният обир на златарското ателие на улица Търговска. Именно от тук тръгна разплитането на мрежата на "Опасните" - бандата на Върбан Борисов – Боксьора. Сред минусите на "вече бившия" шеф на
пернишката олиция е проточилото се близо година рзследване за убийството на 17-годишната Мирослава Николова. Неразкрити останаха и убийството на Венцислав Димитров - Мечан, няколко крупни обира като този на заплатите на работниците на ЦОФ и на бивш ликвидатор на мината, от чиято къща в Дивотино бяха задигнати над 100000 лв.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.