iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътен възел "Даскалово" остава без осветление

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пътен възел "Даскалово" засега остава без осветление. Лампи на сложното пътно съоръжение не са предвидени по проект. независимо многократно повтореното като мантра, че това е първата напълно завършена българска магистрала, явно това не е така. 

Оказва се, че първо държавата и Община Перник  първо трябва да подпишат споразумение за осветяването на пътния възел и за поемане на подръжката и разходите за това, след това трябва да се обяви процедура за изготвяне на технически проект. След това трябва да има процедура за избор на изпълнител и чак тогава да се пристъпи към изпълнение. Или поне така обясни областният управител на Перник Иво Петров на брифинг днес.

По силата на клаузи от Закона за пътищата в урбанизираните територии Общините поемат грижата за пътишщата от републиканската пътна мрежа, та по тая логика държавата смята,  че сметките за осветлението на пътния възел, където се събират магистралите "Люлин" и "Струма",  трябва да се плащат от община Перник.

Строителният министър Росен Плевнелиев се хвали, че еЕдинствената завършена магистрала на България – "Люлин", разполага и с шумоизолиращи стени в урбанизираните територии, каквито са екологичните изисквания.  Междувременно обаче стана ясно, че малко след поставянето на панелите с изрисувани птички над 20 от тях са били откраднати в района на пътен възел "Даскалово" – при Перник. Липсващите вече били подменени.

 

Щяла да беде правена и подпорна стена за укрепване на коритото на река "Рударщица".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.