iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първанов подпука "Атака", брани базите на НАТО

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Първанов подпука Сидеров заради скандала с Уорлик и защити базите на НАТО у нас. Държавният глава коментира скандалите от последните дни, докато празнува със земляци в Сирищник.

Президентът защити базите на НАТО от нападките на „Атака”.”Алиансът е договор за сигурност, а това не е нещо, за което може да платиш на някого”. Така Първанов пресече претенциите на Волен Сидеров за неплатен наем за дадените на янките терени. Държавният глава определи като грешка на страната ни, че не натиска за американски инвестиции. Вместо това се води дебат и пазарлък за някой лев наем.

„Никога в един съюз не може да се уточнят финансовите ангажименти. По времето на Варшавския договор такива наеми плащани ли са?” попита риторично Първанов. Той призна, че е критично настроен към американския посланик Джеймс Уорлик, но отсече, че случката между дипломата и лидера на „Атака” в ресторанта е измислен скандал.

„Г-н Сидеров се държи откровено провокативно и вече успя като партньор на мнозинството да ни скара с всички съседи”, обясни президентът. Според Първанов затова България е загубила позицията си на лидер на полуострова и авторитета си сред комшиите.

Снимки от обиколката на Първанов в родния му край може да видите ТУК.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.