iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проблем с Фалкона на премиера?

Проблем с Фалкона на премиера? 02_1423679910

Бойко Борисов бил на борда. Нещо май става! Това споделя Григор Лилов на стената си във фейсбук: "За първи съобщавам новина, без да съм я проверил из основи за достоверност. В кулата на летището и РВД (ръководство въздушно движение) цари смут, почти достигащ паника. Аз лично засега не съм получил убедително потвърждение за суматохата." пише Лилов

"Но има проблем със самолета на премиера. На борда му е той, съветничката му Анжелина Тотева, негови охранители.
Според колегите от агенция БГнес, самолета "Фалкон" кръжи над София от близо двайсетина минути за да се приземи аварийно след изразходване на горивото, след като излетял. Проблемът бил с колесника. Същото съобщи и агенция ПИК.
Абсолютно сигурно е, че тази вечер Борисов трябваше да пътува за Брюксел именно с този самолет. Утре е заседанието на Европейския съвет (съвета на правителствените ръководители), на който той ще присъства.
Онова, което знам - според програмата на Борисов непосредствено преди отпътуването му той е разговарял в офиса на Сергей Станишев за позициите на страната ни, които ще защитим в Брюксел. После се е отправил за летището. Излетял е към 19:45, 19:50. Един от колесниците не се е прибрал. При такава възможност вариантът е един - аварийно кацане, защото иначе горивото (заради по-високо съпротивление) няма да стигне до Брюксел. Втори вариант - колесникът се е полуприбрал. Много опасна ситуация.
Проблем е и кой именно колесник. Засега не се знае. Ако е носовият - по малко-зле. Ако е друг..."
Григор Лилов

коментарите под поста подсказват:
Велимил Георгиев Аерогара София е в състояние "Тревога-1-ва степен"! Пожарни и полиция са на рульожките! Не знам Борисов ли е виновен, но нищо не се казва!

Grigor Lilov Потвърдих - прогнозирана е много лоша ситуация. Специалистите считат, че колесникът е полуприбран. Всички кацащи самолети в този час са отклонени от летището или задържани във въздуха. В момента отклоняват поле LH1428 / DLH2FW на Луфтханза (прогнозиран час на кацане 20:34)

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.