iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник София през Владая почти магистрала?

Перник София през Владая почти магистрала? 07_1375112297

Започнало е изготвяне на проект за изграждането на четирилентов път от Перник до София през Владая. За разширяването на едно от най-натоварените трасета миньорският град ще търси техническа помощ, обяви областният управител Михаил Михайлов. "Вече се гледат старите проекти, свързани с този участък. Предстои да бъде направена актуализация на строително-монтажните работи. До края на 2014 г. ще кандидатстваме за техническа помощ и чак след това може да започне изграждането", каза Михайлов цитиран от mirogled.com

Пътят е сред набелязаните ангажименти на новото правителство. Освен него в тази категория попада и довършването на магистрала „Струма” и модернизацията на жп. линията София – Перник – Радомир. „В сряда на заседание на Министерския съвет ще бъде разгледан окончателния вариант на програмата на правителството, а в петък ще бъде представена в Народното събрание. Това е вторият пакет мерки на кабинета. Първият бяха по-скоро стабилизационни”, каза министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той уточни също, че до края на седмицата ще започне разплащането с бизнеса. Това ще стане след окончателната актуализация на бюджета. Найденов допълни, че от 770 млн. лв. задържано ДДС правителството вече е платило 500 млн. Това също било част от мерките на новия кабинет.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.