iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник изстреля втори фаворит към Президенството

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Перник е на път за втори път да изстреля държавен глава към Президенството. След като прати земляка Георги Първанов за два мандата на „Дондуков” 2, градът ни се оказа „виновник” и за номинацията на Росен Плевнелиев.

Министърът на регионалното развитие получил покана за кандидат-президент на ГЕРБ лично от премиера Бойко Борисов и то на път за Перник.

Поканих го, докато бяхме в колата, разказа Борисов в интервю в предаването на Нова телевизия „На четири очи”. Тогава министърът елегантно опитал да отклони номинацията, като обяснил, че е свикнал да води по-спокоен семеен живот - като например да ходи с децата си в парка или на кино. Дори се чудел какво общо има с протокола на първи човек в държавата, като често отскачал и на шумни партита и купони. Явно аргументите му не са натежали, защото вчера Плевнелиев бе обявен официално като кандидат на ГЕРБ.

Борисов разказа в ефир и как само час преди да бъде представен пред медиите, строителният министър получил неговото съдбовно „да”. Какво щеше да стане ако думичката не е била същата, а Плевнелиев вече е чакал гримиран в телевизията, не стана ясно от интервюто.

Така или иначе видя се, че всичко важно в държавата се случва за и около Перник. Според местни спецове, номинацията на Плевнелиев се родила докато двамата с Борисов рязаха лентата на обновения път за Брезник. Тогава премиерът беше във видимо добро настроение и често флиртуваше както с регионалния си министър, така и с червената ни кметица Росица Янакиева. Тогава все още течеше срока, който Бойко даде за любовта си с кметовете, от два дни вече тече финансова ревизия в общината, изпратена от вицето на Бойко Симеон Дянков.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.