iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Павлова поизплашила фирмите за почистването

Павлова поизплашила фирмите за почистването

За последното денонощие, и най-вече през нощта, са работили 1050 машини за снегопочистване. Явно сме ги изплашили, има пълна мобилизация. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Министър Павлова увери, че няма критични места и няма място за притеснения, пътищата са почистени и обработени.

„Най-тежко през изминалата нощ и през деня беше в областите Силистра и Търговище, а вчера най-тежко беше в областите Смолян, Пампорово и Предела, където имаше наистина изключително тежки условия. Налагаше се да затваряме пътищата за по-дълго време за почистване, защото беше непроходимо и опасно за живота", добави Павлова.

Тя заяви, че санкционирането на фирми е нормален процес.

„В края на сезона ще направим разчет кои и кога сме санкционирали. Тази година ще сме безкомпромисни. Най-честите санкции ще бъдат за закъсняло излизане на машините. Вече имаме утвърдена наредба и за общински, и за републикански пътища за това кога трябва да излязат - като почне снегът да вали и да спре, не всички го спазват", обясни Лиляна Павлова.

„В рамките на град Перник, сме превели авансово средства на общината, която да почиства. Вчера градът не беше почистен и очевидно, въпреки че кметицата се сърди, че аз имам нещо - аз нямам нищо лично, аз се грижа за живота на хората. Почистиха, така че явно е имало добър ефект", каза още министър Павлова.

Лиляна Павлова да не си прави PR на гърба на Община Перник с евтини манипулации, призова вчера кметът на Перник Росица Янакиева, след като министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова направи забележка на кмета на община Перник Росица Янакиева да обърне внимание на снегопочистването на републиканския път към Радомир, защото обработването му е задължение на общината. 

Източник: 24часа

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.