iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още 702 000 лева за Перник

Още 702 000 лева за Перник

На извънредно заседание, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане предостави 702 000 лв. възстановителна помощ за жители на община Перник, пострадали от земетресението през май тази година.

За неотложни възстановителни работи са отпуснати 1 526 231 лв. От тях над 491 хил. лв. са за възстановяване на православни храмове, засегнати от земетресението. На община Перник е предоставена сумата от 142 500 лв. за 14 сгради, на община Радомир – 21 100 лв. за реставриране на храма „Св. вмчк Димитър” в града, на Столичната община – 63 000 лв. за ремонт на манастирския комплекс „Св. Петка” в с. Владая и на община Самоков – 265 000 лв. за девическия манастир „Покров Богородичен” и др.

Целева помощ за преодоляване на последиците от земетресението получават и общините Брезник и Ковачевци за възстановителни работи по училищна сграда, читалище и два моста.

За разплащане на извършени аварийни дейности по овладяване на кризисни ситуации и предприемане на действия за защита от наводнения в различни райони на страната са отпуснати 1 019 000 лв. 

Източник: novini.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.