iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП Перник събрали 34 бона от глоби

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Глоби, санкции и наказателни лихви са постъпили в офис Перник на Националната агенция за приходите през първите шест месеца на 2012 година като общата им стойност е 34000 лева. Глобите са наложени на граждани и фирми от различни държавни институции. Най-често глобите са налагани от КАТ за пътни нарушения. Глобата, наложена от държавен орган, се внася в установения от закона срок в посочената от него сметка. След изтичане на този срок взискателите изпращат на НАП глобите и наказателните постановления, за да бъдат предприети действия от приходната агенция за събирането им. 

Всеки, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява и за неплатени глоби.

Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват от много държавни органи по различни поводи, като например за участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на разрешителни за оръжия.

В сайта на Националната агенция за приходите www.nap.bg са публикувани банковите сметки за принудително събиране на публични държавни вземания на всички териториални поделения на НАП, по които лицата, имащи задължения към различни институции могат да преведат дължимите от тях суми. Ако след изпратените от НАП покани и съобщения за доброволно изпълнение, гражданите не заплатят дължимите от тях глоби, публичните изпълнители пристъпват към принудително им събиране. Повече информация можете да получите в офисите на НАП в страната, както и на телефон 0700 18 700. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.