iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Министърът на спорта идва в Перник за празника на ЕПУ

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Мминистърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще посети Перник. Той ще се включи в спортните прояви, посветени на първата година от създаването на ЕПУ. В 9.30 ч. на пл. Кракра ще бъде даден старта на лекоатлетическата щафета.
Програмата за отбелязването на първата година на Европейския политехнически университет в Перник, днес включва и палитра от спортни прояви. Предвидени   са състезания по шахмат, стрийтбол и футбол и лекоатлетическа щафета.
В Шах клуб „Юрий Бендерев” от 8.30  часа сили ще мерят отбори от студенти, преподаватели и служители и представителен тим на Перник.
В 9.30 часа същия ден ще започне лекоатлетическа щафета на пл. „Кракра”. Очаква се в нея да участват ученици от всички пернишки училища. Събитието ще се озвучава и коментира от популярния сред младите Диджей Теди Джорджо, който идва специално в Перник за празника на университетта.  Наградите на победителите в щафетата ще се раздават в 12 часа на площада.
Преди това пак там – в 10.30 часа ще има турнир по стрийтбол.
В 11.30 часа на Стадиона на мира ще започне футболен турнир. Отборът на университета ще има срещи с младежките състави на ЦСКА и Славия. Коментатор на футболната надпревара за купата на ЕПУ ще бъде известният спортен журналист Радослав Янкулов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.