iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Министър бяга от отговор за интернет кабелите

Ангел Найденов

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е отложил отговора си на питане на народния представител Ангел Найденов относно кабелите за интернет.

По искане на интернет доставчици от Перник депутатът е внесъл питане в парламента за това каква е алтернативата за доставка на инернет, след като кабелите по въздуха трябва да се отстранят. Питането е внесено в регламентирания от правилника срок още в началото на седмицата, така че да му бъде отговорено в рамките на днешния парламентарен контрол. Министърът днес ще отговаря на депутатски въпроси в парламента, но е известил, че отлага отговора си на Ангел Найденов, без да обясни по какви причини.

В София и в други градове вече се отстраняват кабели на интернет доставчици. С отлагането на отговора си министърът ще остави време това да се случи в сериозен мащаб.

В Перник  доставчиците на интеренет имаха среща с областнияуправител Иво Петров. Губернаторът ги беше уверил, че в областта засега няма да се предприемат действия по отстраняване на кабели, но това не е сигурно, защото законовите промени го изискват.

Една от възможните алтернативи е да се ползват подземни комуникации на БТК, но според бранша в Перник, предложените условия са крайно неизгодни. Затова Антел Найденов настоява министърът да обясни какви са алтернативите.

Перник има горчивия опит със спирането на маршрутките до София, които не бяха заменени с нищо и хората останаха без превоз. Дали няма да се случи така и с интернета – в навечерието на изборите потребителите на интернет да останат без мрежа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.