iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Перник иска оставката на кабинета Борисов

И Перник иска оставката на кабинета “Борисов”  сн. bnt.bg

В събота, на националния митинг-протест, които беше организиран от БСП, на площада пред храм-паметника  „Св. Александър Невски”, освен хилядите столичани имаше и много протестиращи перничани.  Под мотото  “Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”, предизвикано от изказванията на ораторите, множеството поиска оставката на кабинета „Борисов”. Демонстрацията започна с  възгласи “Оставка”, на фона на биене на тъпани. Прозвуча националният химн. Преди това лидерът на БСП Сергей Станишев заедно с млади социалисти извървя пеша пътя от централата на БСП до площада, където е митингът.

На сцената се качиха политици и граждани, които отправиха  послания за референдума за Белене, за борбата с младежката безработица и за грижата за младите майки и децата, за проблемите на възрастните хора. От името на пострадалите от земетресението в Перник се изказа кметът на село Богданов дол Кирил Кирилов, а преди него за недоволството на перничани от управляващите говори младият зам. кмет на община Перник Станислав Владимиров – член на Изпълнителното бюро на БСП.

Общинската организация на БСП в Перник организираше участници за митинга, като им обясняваше, че ще се протестира и заради липсата на адекватно отношение от страна на държавата към очакващите от нея помощ пострадали от земетресението перничани.

От предварителните анонси за митинга в медиите стана ясно, че земетресението е била част от сценария за демонстрацията, но отзвук от изявата на перничани на митинга не последва. За сметка на това на фона на издигнатите от протестиращите лозунги се откроиха колажите на перничани, осмиващи управлението на ГЕРБ.

Сред присъстващите беше  и  президента Георги Първанов (2002 – 2012 г.) който се разходи сред присъстващите и разговаря с различни групи социалисти, дошли от София и страната за участие в протеста.

 „ГЕРБ – това е криза на смисъла да останеш в България и да градиш бъдещето си тук”, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев от трибуната. По думите му – перспективата да успееш е отнета от ГЕРБ, а държавата е в шепата на една групировка.

Единственото хубаво на този митинг е, че доста роми са взели пари, че доста хора са се разходили до София да си напазаруват и много от магазините са вдигнали оборота, коментира премиерът

Бойко Борисов националния протест на БСП срещу управлението на ГЕРБ. „Една хубава екскурзия до София – да видят как съм я направил. Да видят метро на живо, защото никога не са го виждали, да видят градинките, да видят естакадите, да видят чистотата в София”, добави Борисов.

 „Докато по време на Тройната коалиция най-забележителните проекти са „Цанков камък” и „Водното огледало”, в което не знам кой се оглежда, в сегашното правителство се строят магистрали, спортни зали, детски градини и училища. Призовавам хората, към които бумерангът на думите би се върнал с по-голяма сила, да бъдат по-внимателни, когато ги използват”, заяви депутатът от управляващата партия Димитър Главчев.

Най-красноречив беше журналистът Иво Христов, който не крие левите си политически пристрастия. По думите му: „БСП провежда национален митинг срещу всички далавери, в които не участва.”

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.