iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Финансиране на пътищата в Област Перник

Финансиране на пътищата в Област Перник

Сред най-важните пътни проекти, приключени от МРРБ през миналата година в област Перник, е пускането на Лот 1 от АМ „Струма“ - Долна Диканя – Дупница/септември/ за над 70,1 млн.лв., осигурени по ОП „Транспорт“.
По Аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ се инвестират 716 хил.лв. за укрепване на свлачища, обезопасяване на скатове от падащи камъни и ремонт на надлез. В т.ч. укрепихме 2 свлачища по третокласните пътища Рударци – Кладница и Филиповци – Велиново – Глоговица. Предстои укрепване на свлачище на третокласния път Лесковец – Батановци на стойност 175 хил.лв. За обекта е изготвен технически проект. /Има забавяне при изпълнението поради извършване на съгласувателни мероприятия и издаване на предварително разрешение за укрепване на свлачището от МРР и разрешение за строеж. /В момента не се работи, поради изготвянето на нов парцеларен план.
Преди няколко дни започнахме ремонт на надлеза над ж.п. линията на 83-ти километър на пътя Гюешево – София. Ремонтът ще струва малко над 70 хил. лв. и срок за изпълнение 25 дни.
По програмата за текущ ремонт и поддържане от началото на годината в областта са инвестирани близо 532 хил.лв. за подобряване на състоянието на пътищата.
Миналата година направихме проектиране за ремонт на пътя Кюстендил - Радомир – Перник – Драгичево - СОП, с дължина 47 км. Проектът ще се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“, вече е обявена тръжна процедура за избор на изпълнител.
По ОПРР ще рехабилитираме и над 9 километра от третокласния път Драгичево - Рударци – Кладница. Тече тръжната процедура. Срокът за приемане на офертите е края на октомври тази година.
По ОПРР през последната година в областта приключи рехабилитацията на над 28 км от третокласните пътища кв. Суходол - Мало Бучино-Голямо Бучино –Перник и Блатешница - Байкалско – Драгомирово, като инвестицията е за над 15,2 млн.лв. безвъзмездна помощ от ЕС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.