iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ето как пернишките депутатите от ГЕРБ коментират оставката на правителството

Ето как пернишките депутатите от ГЕРБ коментират оставката на правителството

Ето как коментира оставката на правителството народният представител и представител на ГЕРБ за Перник Ирена Соколова:

Това е достойният и правилен ход, който направи премиера и правителството. Ние постъпваме по същия начин. Нямаме съмнение, че достойния човек постъпва с гордост и чест. За никой от нас властта не е самоцел.

Дошли сме на власт с избора на хората и желанието да направим най-доброто. Знаем какво успяхме да постигнем не само в Перник, но и в национален мащаб – максимално усвояване на пари от еврофондовете, работещи структури, театрален салон, който не спира да приема зрители в града, обновена болница, новата магистрала, която имаме. За първи път изнесените структури на министерствата като пътно управление, ВиК, които имат мастерплан за управление на сектора работят. Това не го е имало от 20 години насам.

България стъпи на европейска сцена, като достоен партньор, защото има къде да се провеждат състезания, своите филми, спортни клубове и зали, красива инфраструктура и когато се погледне облика на градовете се вижда лицето на управление на ГЕРБ.

За съжаление много интереси бяха засегнати и настъпени, особено с отмяната на Белене. Не можаха да преживеят това, че ще им бъдат отнети милиарди и ще бъдат вложени в изграждането на страната. Отделни кръгове няма да могат да печелят от препродажбата на ток, защото преди година и половина започна одита на дейността на ЧЕЗ и ЕРП-тата.

Дошли сме на власт с желанието да построим и да бъдем достойни, усмихнати граждани на страната си. Криминални елементи и политически структури превърнаха нормалните човешки искания и протест в политическа вендета срещу ГЕРБ и справедливостта. Не сме взели властта с кръв, за да я даваме така, беше казано от премиера днес и аз напълно го поддържам,каза в заключение народният представител Ирена Соколова.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник Владислав Димитров коментира оставката на правителството така:

Достойна постъпка от страна на министър председателя и лидер на политическа партия ГЕРБ.

Ние направихме всичко възможно да преведем държавата през най-тежката икономическа криза в световен аспект от 100 години насам.

Оставяме големи инфраструктурни проекти,които не бяха реализирани през годините на прехода,отворени фондове и финансово стабилна икономика, напускайки властта с гордо вдигнати глави.

Ние сме сигурни,че хората са оценили свършеното от нас.

Вчера един мирен протест бе окървавен от криминални структури приближени до определени партии и е време тези партии да поемат отговорността за действията си.

Представители от ПП ГЕРБ ще подкрепят волята на премиера.

В годините на прехода кръгове около определени политически партии,чрез подписването на неизгодни за държавата договори узакониха качването на цените на електроенергията.

Неустойките записаните в тези договори правят развалянето им невъзможно и са причина за цените,които ние всички плащаме в момента.

Пожелавам на всички граждани здраве и се надявам децата ни да не стават никога повече свидетели на насилие и анархия.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.