iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ДСБ и Единство против "кухините" в бюджета

ДСБ и „Единство“ против "кухините" в бюджета сн.perniknews.com

В петък на пресконференцията на ДСБ и „Единство“ лидерите на двете партии се обявиха срещу залагането на т.нар. „Кухи“ приходи в бюджета на общината. Местният лидер на ДСБ д-р Мария Маринова - общински съветник и зам. председател на ОбС,  заяви, че съветниците от ”Демократи за Перник” не гласуват с ГЕРБ на всяка цена и припомни, че са подкрепили  с  гласовете си предложена от БСП и коалиция декларация в подкрепа на протестиращите.  Тя заяви, че на тяхната група принадлежи предложението за корекции в общинския бюджет.  От приходната част се приспадат 8 милиона, колкото е предполагаемият доход от продажбата на 400 декара терени в обособената индустриална зона, които се предлагат от няколко години. Според тях реалният бюджет на общината е около 48 милиона лева, а не 56,6 милиона, както е заложила общинската администрация.

От ДСБ изразиха недоволство, че на съвместно заседание на няколко постоянни комисии в четвъртък, свързано с бюджета не присъствал нито кмета, нито представител на общинската администрация.

На заседание на комисиите в петък са обсъждани само параграфи,  по които се предлага приходите да се намалят с около 8 милиона. Все още в комисиите няма предложение за сметка на кои разходи ще бъде орязването на този предполагаем приход. Извънредната сесия за приемането на бюджета е насрочена за 27 февруари. Обсъждането на бюджета в постоянните комисии ще продължи в понеделник и вторник, но кметове на села вече изразиха недоволство от съкращаването на бюджетите им.

Информация:gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.