iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Допълнителна оперативна програма за добро управление

Допълнителна оперативна програма за добро управление сн.dariknews.bg

Вчера на редовното заседание на правителството се реши за следващия програмен период от 2014 до 2020 година да има още една работеща оперативна програма.  Тя ще бъде ръководена от министъра по управление на средствата от Европейския съюз.

Решението на Министерския съвет от април миналата година предвиждаше средствата от Европейския съюз за България през следващия програмен период да се разпределят в  областите иновации и предприемачество, регионално развитие, транспортна инфраструктура, околна среда, развитие на човешките ресурси, техническа помощ и административен капацитет, развитие на селските райони, морско дело и рибарство и трансгранично сътрудничество.

В началото на тази година  списъкът беше допълнен с още една оперативна програма – за наука и образование за интелигентен растеж.

Цели и приоритети на новата ОП „Добро управление” ще бъдат  модернизирането  на управлението и повишаване на ефективността на администрацията, както и осигуряване на качествена и независима съдебна система и гарантиране на ефективност и устойчивост на системата за управление на средствата от ЕС.

<p>Приотето решение е крачка към само прокламираната от управляващите през годините реформа в администрацията, която до момента така и не се е състояла. В предизборен период обикновено всички политически сили обещават да намалят чиновниците, но в края на мандата администрацията се оказва раздута и неефективна. Новата оперативна програма си поставя за цел и осигуряване на устойчивост на системата за управление на средствата от ЕС , което е обещаващо намерение за ефективност от осъществяваните проекти.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.