iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цветан Цветанов е поканен в Перник

Дянков и Цветанов в Перник

Поканата към вътрешния министър Цветанов е в качеството му на председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, информира председателят на съветниците в Перник Владислав Караилиев, цитиран от в-к Градски вестник. Темата за земетресението е включена в проекта за дневен ред след внесена в ОбС докладна записка от 15 общински съветници- представители на различни политически сили. Поканени на заседанието са и областният управител Иво Петров, както и петимата депутати от пернишки регион.

Заседанието ще се проведе отново в Конферентната зала на Двореца на културата, а не както беше предварително обявено в зала “Панорама”. Причината е, че ремонтът там още не е приключил.
В залата ще бъде обсъдена ситуацията след земетресението от 22 май, ще бъде направен анализ на нанесените от него щети на общинския и частен сграден фонд на територията на община Перник и предприетите действия от страна на кмета и общинската администрация за ликвидирането на тези щети. Ще бъдат взети и конкретни решения за по- бързото преодоляване на последиците от трусовете.

Цветан Цветанов е вторият министър от правителството на Бойко Борисов, когото местните съветници канят на сесия в Перник. На 11 април пред ОбС в Перник говори и вицепремиерът Симеон Дянков. Конкретният повод за министерската визита тогава беше отново актуален въпрос, поставен от група съветници, свързан със забавеното отваряне на театралната зала.

http://gradski.org/archives/21794

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.