iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири политически сили в Перник ползват общинска клубна база

Четири политически сили в Перник ползват общинска клубна база 09_1504799857

Четири политически сили в Перник ползват общинска клубна база, като целта е партийни цели, но те нямат представителство в Парламента и в Общинския съвет.
Договорите им изтичат съответно на 30 април 2018 г., на 30 август 2018 г. и на 31 март 2019 г. и когато дойде това време, ще бъдат прекратени, като това заяви зам.-кметът Владислав Караилиев в отговор на питане от общинския съветник от БДЦ Десислав Аспарухов, които поиска информация има ли партии, които не са парламентарно представени, но ползват общинска клубна база.

Община Перник има сключени 24 договора с политически партии за използване под наем на клубна база за партийни цели. Контрактите с тях могат да бъдат разтрогнати само ако те не са платили наема си за срок от 3 месеца, ако не го плащат системно или са преотдали на трети лица предоставените им общинските помещения, каза още Караилиев. Той обясни, че според Закона за политическите партии и Наредбата за управление на общинско имущество, общински помещения за партийни цели имат право да ползват и политически сили, които имат представителство в Общинския съвет.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.