iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко се качва на пернишка сцена

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Премиерът Бойко Борисов ще се качи на пернишката театрална сцена, чийто ремонт продължава. В неделя, след като пререже лентата на Автомагистрала "Люлин", но не на пътен възел"Даскалово", а при първи тунел - на 7-ми км., министър-председателят щял да продължи спектакъла си. Според засега известната му променена вече веднъж програма, той ще продължи по магистралата до пътния възел на пернишка територия и щял да дойде до центъра на Перник.

Очаква се премиерът да посети Двореца на културата, където продължава ремонтът на театралната зала. Така Борисов ще се увери, че сградата никога не била превърната в тоалетна, а и с очите си ще види за какво са похарчени парите, отпуснати директно от Министерство на финансите по негово настояване за ремонта на опожарената през 2004г. зала в най-представителната за Перник сграда.

След пожара Дворецът на културата продължи да работи с пълни обороти. Общинският драматичен театър "Боян Дановски" също преживява разцвет, независимо, че ремонтът на залата и сцената се проточиха.

Бойко Борисов се ангажира с отпускането на държавна помощ за ремонта през януари 2010г. и от тогава фирма "Димел", с която имаше сключен преди това договор за изготвяне на експертизи, проект, и количествено стойностни сметки, работи. Парите бяха превеждани на траншове. Последните 700 хил. лв. премиерът обеща преди дни.

Мария Христова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.